Sosyal Medya

Güncel

Berlusconi’den AB’ye Türkiye uyarısı

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi, AB'nin Türkiye ile iyi ilişkilerinin sürdürülmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye ile dostane ilişkilerimiz olmazsa sığınmacılar yeniden Avrupa



Ä°talya’da merkez saÄŸdaki Forza Italia partisinin lideri ve eski BaÅŸbakan Silvio Berlusconi, Ä°talyan devlet televizyonu RAI 1’de “Porta a Porta” isimli programa katılarak, gündemdeki iç ve dış konulara iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

BaÅŸta Libya’daki istikrarsızlık olmak üzere OrtadoÄŸudaki geliÅŸmelerin AB ve ABD’nin izlediÄŸi politikaların bir sonucu olduÄŸunu ifade eden Berlusconi, "AB ve ABD, Arap Baharı’ndan yana oldular ama bugün gelinen noktada Libya’da batı tarafından desteklenen hükümet, aslında hükümet olarak görevini yapamıyor."dedi.

'EĞER TÜRKİYE İLE İYİ GEÇİNMEZSEK..."

Libya’daki iç karışıklık nedeniyle komÅŸu Tunus’un 1 milyon 400 bin Libyalıyı ağırlamak durumunda kaldığını, benzer riskin Avrupa için de olduÄŸunu belirten Berlusconi, şöyle konuÅŸtu:

"Bugün çok ciddi bir tehlike var. Türkiye’de 2 milyon 400 bin sığınmacı var. EÄŸer Türkiye ile iyi ve dostane iliÅŸkilere sahip olmayı sürdürmezsek, eÄŸer Türkiye sınırlarını açarsa bu sığınmacılar Avrupa’ya yeniden gelmeye baÅŸlar."

Program sunucusunun Türkiye ile AB arasında geçen martta sığınmacı akınını önlemeye yönelik imzalanan anlaÅŸmayı hatırlatması üzerine Berlusconi, "Tabii ki, biz Türkiye’nin bu sığınmacıları tutması için birtakım bedel ödedik. EÄŸer Türkiye ile iliÅŸkiler bozulursa, Türkiye kapıları açmaya karar verebilir." ifadeleriyle AB’yi uyardı.

Öte yandan, eski İtalya Başbakanı, bugün hiçbir Ortadoğu ülkesinin demokrasi için hazır olmadığını, aksine adına ne denirse densin bir diktatör, kral ya da güçlü bir lider tarafından yönetilme ihtiyacı olduğunu da savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.